Home        Maatwerktrainingen        Advies        Ontwikkeling        Coaching        EVC        Brandweer/Hulpdiensten        Zorg        BHV        Over TRIGON        Contact        Vacature

 

Hoe ziet een EVC-procedure eruit?

EVC staat voor: Erkenning van Verworven Competenties.            

Als EVC adviesbureau adviseert en begeleidt TRIGON u tijdens de verschillende fasen in de EVC-procedure. Zo helpen wij u tijdens een intake bij het selecteren van het juiste opleidingsprofiel en begeleiden wij u bij het onderbouwen en aantonen van uw werkervaring in het portfolio.

Het portfolio licht u toe tijdens een criteriumgericht interview met uw assessor. Daarnaast vindt er mogelijk een werkbezoek plaats. Uiteindelijk ontvangt u een volwaardig Ervaringscertificaat.
Terug naar de top

 

 Wat levert een Ervaringscertificaat mij op?

Een Ervaringscertificaat is een volwaardig waardedocument wat uw professionaliteit aantoont bij uw huidige én bij andere werkgevers. Het is daarmee een krachtig loopbaaninstrument.
Een afgeronde EVC-procedure vormt de basis voor een promotie bij uw huidige werkgever, biedt de mogelijkheid om uw verdere loopbaan te richten op datgene wat u altijd al graag heeft willen doen en/of vergroot uw kansen op de arbeidsmarkt.

Daarnaast wordt het Ervaringscertificaat ingezet wanneer een medewerker ongekwalificeerd (maar zeer gemotiveerd en met veel kundigheid) zijn of haar werkzaamheden uitvoert. Een Ervaringscertificaat onderbouwt dan de professionaliteit bij bijvoorbeeld een inspectie.

U kunt uw Ervaringscertificaat mits alle werkprocessen volledige zijn erkend vervolgens verzilveren tot een diploma bij een erkende onderwijsinstelling. TRIGON werkt hiervoor samen met enkele ROC’s, zoals Scalda en Oppstap.

Ten behoeve van de beroepsstandaard Vakbekwame hbo jeugd- en gezinsprofessional geldt dat u uw Ervaringscertificaat kan laten verzilveren bij het Nederlands Kenniscentrum tot een vakbekwaamheidsbewijs, mist u heeft aangetoond de zes deskundigheidsgebieden volledig te beheersen. Met dit vakbekwaamheidsbewijs heeft u recht op een (herregistratie inde kamer Jeugd- en gezinsprofessionals bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)

Lees meer over de kansen van het Ervaringscertificaat

Lees meer over de beroepsstandaard Vakbekwame hbo jeugd- en gezinsprofessional 

Terug naar de topWat wordt er van mij gevraagd bij een EVC-procedure?

Tijdens de EVC-procedure vult u een portfolio met bewijsstukken om uw ervaring aan te tonen. Voorbeelden van bewijsstukken zijn bijvoorbeeld door u geschreven stukken, diploma’s en certificaten, filmopnames en/of reflectieverslagen.Het vullen van een portfolio kost u uiteraard tijd. Het selecteren en vinden van de juiste bewijsstukken en deze vervolgens integreren in uw portfolio is iets waar u handigheid in ontwikkeld tijdens het traject. Daarnaast zult u verschillende reflectie-verslagen maken om uw werkwijze toe te lichten.

Naast beschikking van tijd en toegang tot relevante stukken is het belangrijk dat u basisvaardigheid beheerst in het werken met Microsoft Word (tekstbewerking).
U levert uw portfolio met bewijslast zowel op papier als digitaal op USB stick aan. Het portfolio licht u toe tijdens een criteriumgericht interview met uw assessor. Daarnaast vindt er mogelijk een werkbezoek plaats.
Lees meer over het verloop van de EVC-procedure
Terug naar de topWat maakt een EVC-procedure bij Trigon succesvol?

Wat maakt een EVC-procedure bij TRIGON succesvol?
Ons EVC adviesbureau adviseert en begeleidt u tijdens de verschillende fasen in het traject. Daarbij zetten wij ervaren en kundige begeleiders in. Wij leveren maatwerk en stemmen het begeleidingstraject af op uw behoeften. Zo vergroten wij de kans op succes!

Wij begeleiden zowel individuele kandidaten als groepen in organisatieverband. Naast individuele begeleiding bieden wij dan praktijkgerichte workshops aan waarin wij in duidelijke stappen met meerdere kandidaten tegelijk de EVC-procedure doorlopen.

Wij zijn trots op de resultaten die onze begeleiding brengt. Bijna 95% van onze EVC-kandidaten die starten aan het assessment
ontvangen een Ervaringscertficaat.
Lees meer over TRIGON als begeleider
Terug naar de topWat gebeurt er na mijn aanmelding voor een EVC-procedure?

Wij starten met een intake waarin wij uw ervaring in kaart brengen en zo gezamenlijk bepalen of een EVC-procedure passend is in uw situatie. Ook beoordelen wij welk profiel het beste aansluit bij uw wensen.

Op basis van uw eigen inzicht en onze adviezen ontwikkelen wij gezamenlijk een werkwijze voor de komende tijd. Een EVC-procedure wordt doorlopen in maximaal 4 maanden. In deze maanden ontvangt u begeleiding door het voeren van gesprekken, een praat-werk bijeenkomst, telefonisch overleg of digitale afstemming.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie!
Terug naar de topVoor welke profielen kan ik mij bij jullie certificeren?

TRIGON is erkend EVC aanbieder voor het domein Zorg en Welzijn. Specifiek richten wij ons op de kwalificatiesdossiers maatschappelijke zorg en pedagogisch werk. Klik hier voor een overzicht van de betreffende kwalificatiedossiers.

Staat uw kwalificatiedossier niet in het rijtje genoemd...maar valt deze wel binnen en domein Zorg en Welzijn?
Vraagt u ons dan naar de mogelijkheden voor uw EVC-procedure!
Terug naar de top