Home        Maatwerktrainingen        Advies        Ontwikkeling        Coaching        EVC        Brandweer/Hulpdiensten        Zorg        BHV        Over TRIGON        Contact        Vacature

 
Collegiale coaching
 
De essentie van collegiale coaching is de wijze waarop het  gesprek tussen twee (gelijkwaardige) collega’s plaats vindt over een situatie of een probleem.  Tijdens dit gesprek coacht de ene collega de andere. Deze vorm van coaching is zeer geschikt voor professionals die gewend zijn om solistisch te werken.  Denk  bijvoorbeeld aan docenten, thuiszorg verpleegkundigen en leidinggevenden binnen zorg en welzijn .
Trigon ondersteunt organisaties bij het opzetten en implementeren van collegiale coaching.
 
Voorbeeld: Hoe zou zo’n traject eruit kunnen zien?
In het verleden heeft Trigon collegiale coaching binnen een instelling vorm geven door te beginnen met het trainen van de medewerkers in de nodige gesprekstechnieken. Zo maken ze kennis met de basisbeginselen van collegiale coaching. Vervolgens gaan ze met verschillende praktijkopdrachten aan de slag.

Bij de start begeleidt een coach van Trigon de medewerkers op de werkvloer. Na een half jaar vindt een terugkombijeenkomst plaats. Hierna is de medewerker in staat om collegiale coaching zelf als werkwijze op te pakken. Het resultaat is dat de deelnemers elkaar nu vaker en beter aanspreken op gedrag . Dit stimuleert het leren van elkaar.