Home        Maatwerktrainingen        Advies        Ontwikkeling        Coaching        EVC        Brandweer/Hulpdiensten        Zorg        BHV        Over TRIGON        Contact        Vacature

 
Bijscholing BHV Instructeurs

Het programma van de verschillende BHV opleidingen is voor de meeste BHV Instructeurs een gegeven. Er wordt vaak gewerkt met standaardprogramma’s en de onderlinge verschillen zijn minimaal.

Bij Trigon denken we dat het ook anders kan. Wij zijn van mening dat het leren van de deelnemer centraal moet staan. Afhankelijk van het bedrijf waar een BHV-er werkzaam is worden er specifieke eisen aan zijn kennis en vaardigheden gesteld. Daar gaat een standaardprogramma vaak aan voorbij.

In ons bijscholingstraject gaan we samen met de instructeurs aan de slag en laten we ze kennis maken met werkvormen waarbij het leren van de deelnemer centraal staat. De werkvormen nodigen de deelnemer uit actief aan de slag te gaan met zijn eigen leerproces. De instructeurs ervaren op welke wijze ze deze werkvormen kunnen inzetten. Ze leren aan te sluiten bij de leervraag van de deelnemer en hoe ze het programma eenvoudig kunnen aanpassen.

De bijscholing wordt afgesloten met een praktijkgedeelte, waarin de instructeur oefent met het inzetten van activerende werkvormen en de nieuwe manier van werken.